søndag 28. september 2008

Høstens favoritter

1. Villvin. På vei til jobb sykler jeg forbi ei diger eik hvor villvinen har fått klatre helt til topps. Blodrød og flammende oransje nærmest renner en elv av villvin fra stamme og greiner.

2. Roser. Rosene er om mulig enda vakrere nå som september snart er slutt. I en siste frenetisk innspurt bugner rosebuskene med knopper og blomster. Og jeg vet ikke om lyset er annerledes i september enn i juli, men fargene virker enda mer intense nå på slutten av blomstringa.

3. Stær. Det er nesten magisk å gå under et tre fullt av stær som alle kvitrer og synger. De har samlet seg i enorme flokker her nå og venter vel bare på å fly sørover.

4. Stranda. Stranda er overlatt til seg selv, tangen har fått ligge, bølger skvulper og slår, måkene ligger innerst ved land og bare venter.

5. Sol. Sommeren skal være et hav av lange late soldager, og så fornærma vi blir når det viser seg å ikke bli sånn. Når høsten byr på lange late soldager er det som en gledelig overraskelse, som en presang noen plutselig gir deg.

Ingen kommentarer: